NE LAŽI (jedna od 10 Božijih)

NE LAŽI (jedna od 10 Božijih)

Ne laži!
Mnogi još uvek niti ne shvataju kada sebe lažu i zavaravaju. Nesvesno se svojim životom i svojim ponašanjem lažu baš zato što ne razumeju ili ne poštuju Apsolutnu Istinu, a time lažu i okolinu.
Kao takvi teže iluzijama (što je takođe laž), jer nemaju svest da je moguće promeniti lažnu istinu (o istini i čistoj Istini sam već pisala ovde na blogu). Uglavnom ne smeju da analiziraju i promene to što nije čista Istina. 
No i tu karma ne spava. Lažes li se, biće ti slagano, to jest bez davanja iskrenog (ljubavi) nema povratka zvana ljubav. A pitaju se što nemaju srodnu dušu- partnera, što nemaju prijatelje, što nemaju dobrog rezultata…. itd.
Ali ponašanjem- neznanjem se ne preuzima odgovornost, već se opet upire prst u drugom smeru, a rezultati su uvek posledica davanja. Ko lažno pruža, lažno mu se vraća.
Iskrenost je ključ ljubavi.
I sve u svemu čist Univerzum zahteva čistotu- iznutra i spolja. Ono čemu se daješ, daje ti se, pa zato uočiti laž nije isto što i lagati, ali i pretpostaviti laž- iako nije laž je takođe lažnost. Preostaje još da svako shvati šta je to zaista laž.

Autor: Pipi Mila Dragica